Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Achteruitrijcamera; van monteren tot intensief gebruik

Autorijden draait om veel meer dan het kunnen besturen van een auto. Het draait om wegveiligheid en een gevoel van controle, en het is essentieel om wendbaar te zijn. Technologie heeft gaandeweg steeds meer gestalte gekregen in de wereld van auto’s, en is vandaag de dag volledig geïntegreerd in alle modellen.

Een voorbeeld van zo’n technologisch snufje dat steeds populairder wordt is de achteruitrijcamera. Het geeft bestuurders een extra gevoel van veiligheid en controle tijdens het achteruitrijden en parkeren. Dit artikel loopt chronologisch de stappen langs van de aankoop van een achteruitrijcamera, tot het veilige gebruik ervan.

Veilig monteren

Om een optimale prestatie van een achteruitrijcamera te krijgen moet je beginnen bij het correct installeren van de camera. Het is belangrijk om precies op te volgen wat de fabrikant van het apparaat over de installatie heeft verteld. Kies een plek om de achteruitrijcamera te installeren waar deze een optimaal gezichtsveld heeft en zo min mogelijk wordt gehinderd. Zorg dat de camera muurvast zit en bevestig dat de bedrading foutloos aansluit op de stroombron en het scherm.

Eerst uitproberen

Nu dat de achteruitrijcamera is geïnstalleerd is het tijd voor de volgende stap: nakijken en uitproberen. Niet gelijk mee de weg op dus! Voordat je klaar bent om je weer op de weg te begeven wil je natuurlijk weten of de camera wel betrouwbaar is. Probeer een aantal lastige manoeuvres op een plek waar het niemand kwaad kan doen en stel indien nodig de camerahoek een beetje bij. Als je eenmaal zeker weet dat de camera een betrouwbare hoek inneemt en je op de camera kunt vertrouwen, ga je de weg op.

Uitvoeren van check-ups

Nu ben je er helemaal klaar voor om de weg op te gaan. Maar dan ben je nog niet klaar met de achteruitkijkcamera! Draadloze camera’s moeten met regelmaat gecheckt worden op batterijniveau, en net zoals bedrade camera’s moet ook regelmatig worden nagegaan of er geen vuil of schade is opgelopen. Zo ja, maak de camera schoon of repareer deze weer. Hierdoor voorkom je dat je op een gegeven moment in het verkeer overvallen wordt door een kapotte of vieze achteruitrijcamera.

Het belang van zelfstandigheid

Na deze stappen zijn jij en je auto klaar om de weg op te gaan! Let alsnog op bij het gebruiken van een achteruitkijkcamera; je bent zelf verantwoordelijk voor wat er op de weg gebeurt. Vertrouw niet te veel op de achteruitrijcamera en maak zelf ook altijd een schatting (niet gebaseerd op de camerabeelden) van je omgeving. Zo voorkom je gevaarlijke ongelukken, en bovendien een stom gevoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.