Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Voorkom autoschade met een lease auto

Voor veel mensen is het niet rendabel om in een keer een auto af te kopen. Voor deze mensen kan een leaseplan uitweg bieden. Wanneer je een auto leaset is het mogelijk om over een bepaalde periode van tijd de gehele investering terug te betalen. Hierbij wordt er door de leasemaatschappij een termijn bedrag vastgesteld. Dit termijnbedrag wordt maandelijks terugbetaald aan de leasemaatschappij. Wanneer de totale lease bedrag is terugbetaald is de auto pas eigendom van de verhuurder. Er zijn verschillende soorten leasecontracten die er kunnen worden opgesteld. Wanneer er een auto nodig is voor zakelijk doeleinde maakt de werkgever vaak gebruik van een leasecontract. Voor een groot deel worden er ook leasecontracten aangeboden door de werkgever.

Net als een auto die je in eigen bezit hebt is er ook met een leaseauto kans dat je schade rijdt met de auto. Er zijn verschillende regels die van invloed zijn wanneer je met een leaseauto schade rijdt. Wanneer je gebruik maakt van een leaseauto is er dan ook een eigen risico erbij opgenomen. Door middel van dit eigen risico wordt schade, dat wordt opgelopen buiten werktijd, in rekening gebracht. Wanneer de huurder schade rijdt tijdens werktijd dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade. De aansprakelijkheid van autoschade tijdens werktijd is helemaal voor de werkgever. De schade tijdens werktijd heeft dus geen invloed op het eigen risico van de huurder. Schade buiten werktijd is helemaal voor de huurder en wordt dan ook op de huurder verhaald.

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat je beter de schade kunt voorkomen. De meeste auto ongelukken gebeuren vaak tijdens het achteruitrijden. Om de schade met een lease auto beperkt te houden is het belangrijk om de mogelijke risico’s op schade beperkt te houden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een achteruitrijcamera. Vooral bij grote auto’s kan dit zeker oplossing bieden om het zicht tijdens het achteruitrijden te verbeteren. Een achteruitrijcamera kan makkelijk besteld worden bij van Zwitserland. Zij zijn gespecialiseerd in achteruitrijcamera’s voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.