Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Net je eerste auto gekocht? Let hier op je tijdens het afsluiten van een autoverzekering

De autoverzekering voor beginners

Als je dan eindelijk dat felbegeerde roze kaartje hebt en je je eerste auto hebt uitgezocht, dan wacht je nog een uitdaging. Die auto moet namelijk verzekerd worden. En voor een beginnend bestuurder kan de premie behoorlijk tegenvallen. Gelukkig heb je zelf wel enige invloed op het bedrag dat je gaat betalen, als je op de juiste zaken let. Het is dan ook belangrijk dat je je goed voorbereidt voor je een autoverzekering afsluit. Gelukkig is dat niet erg ingewikkeld, er zijn genoeg vergelijkingssites te vinden op internet waar je eenvoudig een nieuwe autoverzekering kan afsluiten.

Waarom is die premie zo hoog

Als je op zoek gaat naar je eerste autoverzekering, zal je merken dat de premies hoog zijn. Daar is een reden voor. Om die te begrijpen, moet je weten hoe de premie van een autoverzekering wordt vastgesteld. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je leeftijd, hoeveel kilometers je rijdt en wat voor auto je hebt. Zelfs je woonplaats kan van invloed zijn op de premie. Misschien wel een van de belangrijkste factoren die de premie bepalen, is het aantal jaren dat je al gereden hebt zonder schade te veroorzaken. Met elk jaar dat je schadevrij gereden hebt, daalt de premie. En dit is precies het punt waar je als beginnend bestuurder pech hebt: jij hebt nog niet de kans gehad om te bewijzen dat je geen brokken maakt.

Waar let je op als beginnend bestuurder

Het kost nu eenmaal tijd om een geschiedenis van schadevrij rijden op te bouwen. Er zit dan ook niets anders op dan voorzichtig te zijn en te wachten tot je premie vanzelf daalt. Tot die tijd kun je wel zorgen dat je niet te veel uitgeeft aan je autoverzekering. Je kunt letten op de volgende punten;

  • Kent de verzekering een eigen risico? Betaal je een deel van een eventuele schade zelf, dan betaal je minder premie.
  • Welke dekking kies je? Je kunt kiezen voor alleen de verplichte WA-verzekering. Dit is de goedkoopste optie. Daarnaast kun je je auto beperkt casco of volledig casco verzekeren, zodat schade aan je eigen auto ook gedekt is. Is jouw eerste auto de jongste niet meer, dan zal de WA-verzekering vaak voldoende zijn.
  • Welke aanvullende dekkingen sluit je af? Verzekeraars zijn er goed in je allerlei extra’s aan te bieden. Die heb je lang niet altijd nodig, bijvoorbeeld omdat je er elders al voor verzekerd bent.
  • Sluit je de verzekering bij de goedkoopste autoverzekeraar af?

Kortom, als beginnend bestuurder moet je jezelf nog bewijzen, maar als je goed oplet, kun je je auto wel betaalbaar verzekeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.