Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Bedrijfswagen leasen? De voordelen van shortlease

Veel bedrijven met een grote vervoersbehoefte vragen het zich wel eens af: kun je een bedrijfsauto beter kopen of leasen? Wat is prijstechnisch, praktisch en administratief het meest gunstig? Meestal spelen de dilemma’s zich af op het snijvlak van koop, financial lease en long-term operational lease. Te weinig wordt ook shortlease als serieuze optie overwogen. Om die reden hebben wij de voordelen van bedrijfswagen shortlease voor u op een rijtje gezet.

Voordeel 1: looptijd van het contract

Het eerste voordeel van een shortlease bedrijfsauto is de korte contractduur. Met een gewoon financial lease of operational lease contract zit u vaak jarenlang vast aan een specifieke auto. Vooral met financial lease heeft u te maken met langlopende contracten die een groot financieel risico met zich meebrengen. U weet immers niet waar uw bedrijf over vijf jaar staat en wat op dat moment uw vervoersbehoefte en financiële situatie is.

Shortlease is bij de meeste aanbieders al mogelijk vanaf één of twee maanden tot enkele jaren. Door de korte minimale looptijd kunt u met shortlease bijvoorbeeld ook goed inspelen op seizoensgebonden vervoersbehoeften. Rijdt u al enkele jaren in uw shortlease auto en bevalt deze u goed? Dan kunt u natuurlijk altijd in overleg treden met uw leasemaatschappij om het contract nog een tijdje door te laten lopen.

Voordeel 2: flexibiliteit

Naast de korte minimale looptijd heeft u met shortlease meestal ook een korte opzegtermijn. In het geval van VWP Shortlease is deze bijvoorbeeld één week. Een veranderde financiële situatie of vervoersbehoefte betekent dus geen financiële strop. U zegt gewoon uw contract op.

Voordeel 3: eenvoudige administratie

Een shortlease bedrijfsauto geeft u ook veel administratieve voordelen. Bij full-operational shortlease betaalt u bijvoorbeeld maandelijks een vast tarief dat inclusief bijkomende kosten zoals rente, banden, verzekering, vrije kilometers per maand, de uitrusting van uw auto en onderhoud is. U ontvangt maandelijks een overzichtelijke factuur en de BTW kunt u aftrekken in uw aangifte omzetbelasting. Onderhoud aan uw wagenpark hoeft niet extra begroot te worden; dat is gewoon inbegrepen in het leasetarief en daarvoor kunt u terecht bij alle erkende merkdealers.

Voordeel 4: ook geschikt voor starters en zelfstandigen!

Een shortlease bedrijfswagen brengt een zeer klein financieel risico met zich mee, dit dankzij korte looptijden en opzegtermijnen. De meeste shortlease aanbieders staan dan ook positief tegenover startend ondernemers en zzp’ers. Zij hoeven geen jaarrekening te presenteren. Ook voor kleine ondernemers is shortlease dus heel geschikt.

Voordeel 5: niet duurder dan gewone lease

Een veel voorkomend misverstand is dat shortlease duurder is dan gewone operational lease. Dat is absoluut niet waar. De tarieven zijn zeer concurrerend, en in combinatie met het kleine financiële risico zijn de kosten het gemak dubbel en dwars waard.

Een bedrijfsauto leasen bij VWP Shortlease

VWP Shortlease biedt u een omvangrijke keuze in shortlease bedrijfswagens. Wij bieden u auto’s van populaire merken zoals Volkswagen en Renault, met een laadruimte van 3 tot 18 kubieke meter. Maak kennis met onze bedrijfswagen shortlease!

Leave a Reply

Your email address will not be published.