Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Sneltransport oplossingen.

Als het gewone vervoer te langzaam is.

Logistiek is geen vastomlijnde wetenschap zoals mathematica. Maar het is ook niet helemaal een kunst.

Logistici zijn probleemoplossers die het vervoer, transport binnen en buiten het eigen bedrijf als werkterrein zien

Een probleem dat in de logistiek steeds terugkeert is de factor tijd. Het vervoer van goederen is altijd tijdgebonden. Wanneer een zending ergens te laat aankomt zijn daar kosten aan verbonden, soms heel hoge kosten.

Kleine pakketten, grote waarde.

Dat is met name het geval bij het vervoer van post, kleine en grotere pakketten. Daaronder vallen bijvoorbeeld vertalingen van contracten en overeenkomsten, elektronische betaalmiddelen als creditcards en debet cards, maar ook zakelijk en persoonlijke brieven. De overgrote meerderheid daarvan wordt elektronisch verzonden. Dat wil zeggen dat de echte pakketjes en documenten niet alleen belangrijk, maar ook vertrouwelijk zijn en op tijd aan moeten komen.

Er zijn in ons land, maar ook Europees en wereldwijd een aantal bedrijven – zoals Milatrans – die zich hebben toegelegd op het vervoeren van pakketten, die verschillende snel transport oplossingen hebben ontwikkeld.

Oplossingen snelvervoer.

Door samenwerking tussen verschillende kleinere bedrijven kunnen transportnetwerken ontstaan die uitgebreider zijn en verder reiken dan de aloude postondernemingen.

Een klein bedrijfje dat pakketten bezorgt binnen een stad of een provincie zal moeite hebben met het vervoer van een pakketje van Amsterdam naar New York. Een samenwerkingsovereenkomst tussen de kleine speler en een groter, internationaal bedrijf is dan een mogelijke oplossing. Een dergelijke sneltransport oplossing werkt aan twee kanten.

Wat zijn de voordelen voor de internationale vervoersonderneming?
Een kleine onderneming die pakketten bezorgt in een stad, of zelfs in een wijk, heeft binnen haar werkgebied een veel fijner netwerk van sneltransport mogelijkheden, oplossingen dan het grote bedrijf.

Het bedrijf van een, de oplossing voor de ander.

Een fietsbode is de perfecte oplossing binnen een grote stad, maar een groot bedrijf zal niet zo snel investeren in fietsen, het personeel en de logistieke organisatie, het werkgebied en de schaal zijn eenvoudig te klein Maar die investeringen op een kleinere schaal zijn voor een fietsbode bedrijf noodzakelijk en heel gewoon. Samenwerking dus, als universele oplossing, noodzakelijk, maar niet moeilijk. Het begint met een afspraakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.