Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Parkeren met een groot voertuig

Het parkeren met een groot voertuig is niet altijd even makkelijk er zijn namelijk diverse factoren waar rekening gehouden dient te worden. Het ligt er hierbij wel aan waar zich het afspeelt. Moet een chauffeur parkeren op een industrieterrein, dan wordt het al snel veel makkelijker. Moet een chauffeur parkeren in een drukke winkelstraat om te laden of lossen, dan wordt het al snel een heel stuk moeilijker. Bij deze laatste komen er veel factoren bij kijken welke moeilijkheidsgraad omhooghalen. Zo heb je met (veel) ander verkeer te maken, soms wordt het doorgaande verkeer tijdelijk geblokkeerd doordat het grote voertuig aan het parkeren is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met het feit dat de fietsers, voetgangers en ander verkeer dat smal is zoals scooters en mensen op skateboards er altijd stiekem langs glippen. Omdat deze weggebruikers altijd in bescherming worden genomen, ook al zijn hun fout, moet er extra opgelet worden op hun. Daarnaast moet er soms rekening gehouden worden met de lengte en hoogte van het voertuig, niet altijd en overal kan een dergelijk hoog en groot voertuig ergens in of doorheen, ook de breedte heeft hier mee te maken.

Om het nog een tandje moeilijker te maken kan je bijvoorbeeld bij een vrachtwagen niet kijken in de binnenspiegel, dit gewoonweg omdat deze er niet is en er lading achter de bestuurder zit en er dus geen zich is. De bestuurder moet daarom werken met de twee buitenspiegels die aan de vrachtwagen gemonteerd zijn. Dit is lastig want zo ontstaat er een zogeheten dode hoek waarin de chauffeur niets kan zien en dus gemakkelijk een voetganger of een fietser aan kan rijden. Een oplossing is sensoren installeren rondom het voertuig, deze sensoren zullen af gaan wanneer er iets te dicht in de buurt komt van het voertuig. Een tweede oplossing is een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.