Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Occasion shortlease: wel of geen goed idee?

Bent u geïnteresseerd in shortlease, en hoeft een auto voor u helemaal niet spiksplinternieuw te zijn? Overweeg dan occasion shortlease. Bij occasion shortlease wordt een tweedehands auto opnieuw aangeboden als leaseauto. Ideaal voor iedereen die niet altijd het nieuwste van het nieuwste hoeft te hebben. Maar let op: soms wordt ook een lopend leasecontract aangeboden als shortlease. Daar zijn wat nadelen aan verbonden, en daarom schreven wij dit blog.

Tweedehands leasecontract overnemen als shortlease

U kunt zich er misschien iets bij voorstellen: u leaset een auto met een meerjarig contract. Halverwege het contract wilt u er vanaf, maar de leasemaatschappij dreigt met dure afkoopboetes en daar zit u toch niet zo op te wachten. U kunt er dan voor kiezen uw leaseauto met het lopende contract aan te bieden aan iemand anders. Iemand anders kan het leasecontract overnemen en rijdt dan de laatste jaren van uw contract af tegen een gunstig tarief.

Dergelijke contracten worden vaak ten onrechte aangeboden als shortlease contract, omdat ze een kortere looptijd hebben dan een regulier leasecontract. Maar dit is géén shortlease. Tegenover een lage prijs staan vaak zeer onduidelijke voorwaarden.

Tweedehands auto als shortlease contract

Een andere optie is de échte occasion shortlease. Het aanbod bestaat uit leaseauto’s die al een paar jaar als leaseauto of shortlease auto hebben gediend. Deze occasions stammen meestal uit ongeveer 2010 of 2011 en zijn dus helemaal nog niet afgeschreven. Wanneer u kiest voor occasion shortlease profiteert u van duidelijke voorwaarden, full-operational lease en een contract dat per week opzegbaar is. Auto’s worden geleverd in heel Nederland en de standaarduitrusting bestaat minimaal uit metallic lak, airco en radio/cd-speler. U heeft geen splinternieuwe auto, maar rijdt wel in een representatieve auto en bespaart tot duizenden auto’s ten opzichte van een traditioneel leasecontract.

Nieuwe auto shortleasen

Tot slot kunt u natuurlijk kiezen voor een gewoon shortlease contract. Ook het shortleasen van een jonge of zelfs nieuwe auto is helemaal niet duur. Neem bijvoorbeeld VWP Shortlease, waar de full-operational shortlease al wordt aangeboden vanaf € 215,- per maand. U rijdt dan in de nieuwste modellen. Shortlease is absoluut niet duurder dan traditionele lease, maar biedt u wel veel meer flexibiliteit. U loopt met een shortlease auto aanzienlijk minder financieel risico dan met een gewone leaseauto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.