Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Goedkoper rijden met een leaseauto

Om een auto te kopen betaal je eenmalig een groot bedrag en vaak komen daar nog allemaal maandelijkse kosten bij. Zo moet je de auto bijvoorbeeld nog verzekeren en betaal je zelf de kosten voor reparaties. Dit soort onverwachte kosten zijn vervelend en kunnen zelfs geldproblemen veroorzaken. Niet iedereen kan of wil de prijs voor een auto betalen en daarom kan leasen en goed alternatief zijn. Bij een leaseauto betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto en hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen. Je weet dus precies waar je maandelijks aan toe bent.

Welke kosten zijn gedekt?

Wanneer je een auto leaset, zijn vrijwel alle kosten inbegrepen in de auto lease. Je betaalt voor het gebruiken van de auto, maar ook voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud. Daarnaast zijn kosten voor btw, reparaties, schade en banden inbegrepen. Je betaalt naast de maandelijkse premie alleen nog kosten voor brandstof, die natuurlijk afhangen van hoeveel je de auto gebruikt. Met een leaseauto voorkom je dus dat je onverwachte kosten maakt. Je hoeft niet opeens honderden euro’s voor een reparatie te betalen of hebt geen maandelijks verzekeringsbedrag dat vies tegenvalt.

Voordelen van een auto leasen

Het grootste voordeel van een leaseauto is dat je in een nieuwe auto kan rijden zonder dat je hiervoor hoeft te sparen. Vroeger moest je dan bijna wel een tweedehands auto kiezen, maar door te leasen kun je altijd in een nieuwe auto rijden. Daarnaast weet je bij een leaseauto precies waar je aan toe bent. Alle kosten zijn inbegrepen en je hebt nooit meer onverwachte kosten. Het enige waar je nog rekening mee moet houden zijn de kosten voor de brandstof. Je rekent uit wat je maandelijks kunt missen en op basis daarvan zoek je een leaseauto die hierbij aansluit.

Nog goedkoper rijden

Op zoek naar een manier om nog goedkoper te rijden? Dan kun je proberen om de beste private lease aanbiedingen te vinden. Vaak zijn er online aanbiedingen te vinden, waardoor je met korting een lease kunt afsluiten. Wanneer de lease van je auto afloopt kun je eenvoudig een nieuwe lease afsluiten of je huidige verlengen. Je zit dus niet per definitie voor lange tijd aan een auto vast en ruilt makkelijk je oude auto in. Let er bij het kiezen van een leaseauto goed op wat de specificaties zijn, zodat deze aansluiten bij je eigen wensen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.