Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Hoe lang loopt een shortlease contract?

Een traditioneel leasecontract heeft meestal een looptermijn van twee tot vijf jaar. Bij sommige leasemaatschappijen is het zelfs mogelijk om een auto te leasen tot zes jaar (72 maanden). Een enkele leasemaatschappij begint al bij contracten vanaf één jaar. Hoe zit dat met een shortlease contract? Hoe lang loopt zo’n contract eigenlijk? Wij vertellen het je in dit artikel.

Shortlease: lange termijn huur, of korte termijn lease

Van shortlease kun je stellen dat het een constructie is die tussen een huurauto en een gewone leaseauto in ligt. Een gewone huurauto huur je meestal voor dagen tot weken, tot misschien maximaal een maand. Een auto leasen begint bij één jaar, of meestal zelfs pas bij twee jaar. Maar wat nu als je een auto wil huren of leasen voor een periode die daar precies tussenin ligt? Dan kom je dus bij shortlease uit. Een shortlease contract heeft meestal een looptermijn van enkele maanden tot maximaal twee jaar.

Een auto leasen voor 2 maanden, kan dat?

Ja, bij de meeste shortlease-maatschappijen is 2 maanden de minimale looptijd van een leasecontract. Bij sommige shortlease-bedrijven kun je zelfs al terecht vanaf één maand.

Ik wil graag 2 jaar in een auto rijden, moet ik dan kiezen voor shortlease of lease?

Wanneer je een auto wil leasen voor 1 of 2 jaar, of misschien wel voor anderhalf, zit je in een luxepositie. Je kunt dan terecht bij zowel leasemaatschappijen als shortlease-aanbieders. Veel mensen denken dat je in dat geval beter kunt kiezen voor een leaseauto dan voor een shortleaseauto. Ze denken dat een shortlease contract vanwege een kortere looptijd duurder is. Dat is echter bij lang niet alle leasemaatschappijen het geval. Het beste kun je de prijzen goed vergelijken. Vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan voor de gewenste leaseperiode en je zult zien dat shortlease lang niet altijd duurder is dan traditionele lease. Let wel goed op welke kosten inbegrepen zijn en welke er nog bij komen. Wanneer je financial lease vergelijkt met full-operational lease zal financial lease meestal goedkoper lijken, terwijl bij full-operational lease alle kosten inbegrepen zijn en je niet voor verrassingen komt te staan. Laat je dus goed informeren over welke kosten inbegrepen zijn, en welke niet!

Een leaseauto voor enkel maanden of een half jaar

In bepaalde gevallen is een shortlease contract van bijvoorbeeld 6 maanden echt heel handig. Bijvoorbeeld voor een werknemer met een tijdelijk contract. Of wanneer je graag een bepaalde auto wil uitproberen, bijvoorbeeld een specifiek merk of misschien zelfs een elektrische auto. Ook bij seizoenswerk is het niet ondenkbaar dat je bijvoorbeeld in een specifiek deel van het jaar graag de beschikking hebt over een extra auto of bedrijfswagen. In dergelijke gevallen is het afsluiten van een shortlease contract zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.