Shortlease informatie

Wat u altijd al had willen weten over short lease

Je eerste stappen als ondernemer

Net begonnen met het opzetten van je eigen bedrijf? Van harte gefeliciteerd, wat een geweldige stap in je carrière! Er komt een heleboel op je af, want als ondernemer wil je ervoor zorgen dat alles goed geregeld is, zodat je zonder zorgen kunt beginnen. In dit artikel delen we daarom belangrijke tips en trucs.

Laat jezelf verzekeren

Als ondernemer is het essentieel om verzekerd te zijn, zodat je financiële problemen kunt voorkomen en vol vertrouwen kunt ondernemen. Het is belangrijk om te beseffen dat een ongeluk snel kan gebeuren en hier moet je niet lichtzinnig over doen. Vooral als beginnende ondernemer is financiële dekking van groot belang, omdat je nog niet veel hebt opgebouwd. Welke verzekeringen zijn belangrijk? Een AVB-verzekering (bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering) dekt schade aan objecten of personen veroorzaakt door jou, je werknemers of door een product dat je hebt geleverd. Bijvoorbeeld wanneer iemand struikelt over het tapijt in jouw kantoorruimte en daarbij een been breekt; jij bent hiervoor verantwoordelijk. Of denk aan het bekende voorbeeld waarbij jij of een van je werknemers per ongeluk water over de apparatuur van iemand anders gooit; jij moet dan opdraaien voor de kosten. Kies dus voor dekking met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zijn er nog andere nuttige verzekeringen voor ondernemers, zoals een rechtsbijstandverzekering om je kosten te dekken bij juridische conflicten. Veel ondernemers krijgen immers te maken met klanten die niet betalen, wat tot zo’n conflict kan leiden. Om inkomsten te hebben als je arbeidsongeschikt raakt, heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig. Als ondernemer kom je namelijk niet in aanmerking voor een uitkering. Verder kun je ook je bedrijfsruimte en spullen verzekeren met bijvoorbeeld een opstal- en inboedelverzekering.

Kennis is macht

Dat kennis macht is, dat weten we allemaal. Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch gaat het vaak mis: zorg ervoor dat je de juiste kennis hebt – in de breedste zin van het woord. Dit houdt in dat je niet alleen kennis moet hebben van je vakgebied, maar ook algemene kennis van ondernemerschap moet bezitten. Wat zijn jouw verplichtingen en aan welke regels moet jij je houden? Je wilt bijvoorbeeld geen schadeclaim krijgen vanwege schending van geheimhouding, privacy of auteursrecht. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels waarmee je als ondernemer te maken hebt. Maar zelfs als je goed op de hoogte bent, kun je nog steeds fouten maken. Sluit daarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af om gedekt te zijn tegen aansprakelijkheid door beroepsfouten. Mocht er iets misgaan, dan ben je in ieder geval verzekerd tegen schadeclaims als gevolg van foutief advies, vergissingen of onjuistheden. Blijf jezelf ook voortdurend informeren als ondernemer; regels veranderen en het is aan jou om op de hoogte te blijven. Gelukkig kun je de meeste informatie online vinden, maar je moet er wel even tijd voor maken om erin te duiken.

Boekhouden

Als ondernemer krijg je te maken met boekhouding en administratie, of je dat nou leuk vindt of niet. Het is absoluut noodzakelijk om deze zaken goed op orde te hebben, omdat je hierover verantwoording moet afleggen aan de Belastingdienst. Vooral voor beginnende ondernemers kan boekhouding een ingewikkelde zaak zijn met veel aspecten waarop moet worden gelet. Je kunt zelf proberen ermee aan de slag te gaan, maar het is verstandiger om de hulp van een boekhouder in te schakelen. Op die manier maak je minder snel fouten.

Naar de toekomst kijken

Een bedrijfsstrategie begint bij een ondernemingsplan waarin je richting geeft aan jouw bedrijf. Begin dus niet zomaar lukraak met ondernemen, maar stel eerst een duidelijk plan op. Het is vervolgens belangrijk om je aan dit plan te houden, althans grotendeels. Hoe ziet jouw bedrijf eruit in vijf jaar? Wat wil jij bereiken? Waarom wil jij eigenlijk beginnen met ondernemen? Het is verstandig om dit allemaal nauwkeurig uit te werken. Maak je plan zo gedetailleerd mogelijk en neem er ook een financiële prognose en marketingstrategie in op. Door duidelijke doelen voor ogen te hebben en een ondernemingsplan op te stellen, vergroot je jouw kans op succes. Genoeg reden dus om hieraan aandacht te besteden.

Begin niet zomaar impulsief aan je eigen bedrijf, maar start gestructureerd en met zo min mogelijk risico. Op die manier vergroot je alleen maar de kans dat je uiteindelijk een succesvolle onderneming kunt oprichten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.